Finance

'MST kan lening van gemeente Enschede wél aflossen'

Medisch Spectrum Twente (MST) kan de lening van 17,5 miljoen euro van de gemeente Enschede vooralsnog blijven aflossen. Dat zegt wethouders Eelco Eerenberg naar aanleiding van bericht dat MST het afgelopen jaar 7 miljoen minder winst maakte dan gepland.

MST maakte zelf bekend dat het mogelijk niet aan de eisen van de banken kan blijven voldoen. Toch zorgt dit voor de gemeente niet voor onverantwoorde risico’s, zegt Eerenberg in dagblad Tubantia. Bij een overleg met MST is de wethouder verzekerd dat er op korte termijn 'niets aan de hand is'.

Enschede schoot het ziekenhuis in 2009 te hulp, toen de financiering voor de nieuwbouw niet helemaal door banken bekostigd kon worden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bas Leerink

8 augustus 2015

@skipr deze berichtgeving is geen staaltje van journalistieke grondigheid en kwaliteit. MST heeft, zoals het hoort in een jaarverslag, bericht over de tegenvallende financiële resultaten in 2014, en over de noodzaak om rendementsverbetering door te maken richting de nieuwbouw. Dat was ook al onderdeel van de business case die onder de lening voor de nieuwbouw ligt.
Dat D66 raadsleden in Enschede vragen stellen uit politieke overwegingen is prima, maar dat hoeft skipr niet allemaal klakkeloos over te nemen.
Een telefoontje naar MST had veel kunnen verduidelijken. Dat heeft de wethouder van Enschede wel gedaan...

Top