ACTUEEL

'Bewoners aanleunwoningen raken voorzieningen kwijt'

Steeds meer ouderen in aanleunwoningen voelen zich in de steek gelaten doordat het verzorgingshuis waar zij naast wonen gaat sluiten. Met die sluiting verdwijnen ook de voorzieningen voor senioren. Dit meldt Mooirooi.nl.

Veel ouderen kiezen bewust voor een aanleunwoning want daar vinden zij vlak naast de deur allerlei voorzieningen die ze nodig hebben of nodig kunnen hebben in de toekomst. Door de bezuinigingen op de langdurige zorg sluiten echter steeds meer verzorgingshuizen. Ouderenbonden waarschuwen volgens Moorooi.nl voor verschraling van voorzieningen voor ouderen die in aanleunwoningen wonen, maar ook voor hen die zelfstandig wonen.

De politieke partij 50PLUS heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld aan staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over het feit dat bewoners van een aanleunwoning gedupeerd worden door de sluiting van verzorgingshuizen. "De overheid wil dat ouderen langer zelfstandig wonen, maar dat wordt hen steeds moeilijker gemaakt", aldus 50PLUS-Kamerlid Henk Krol. "De overheid moet zorgen voor voldoende voorzieningen voor ouderen om langer onafhankelijk wonen mogelijk te maken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top