ACTUEEL

Hoogleraar LUMC onderzoekt effecten bestrijding infectieziekten

Jacco Wallinga van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat zich bezighouden met het schatten en het voorspellen van de effecten van gerichte bestrijdingsmaatregelen op de dynamiek van infectieziekten. Per 1 september treedt hij namelijk aan als bijzonder hoogleraar aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Bij het LUMC onderzoekt Jacco Wallinga het effect van gerichte bestrijdingsmaatregelen op de dynamiek van infectieziekten. "Ik wil begrijpen hoe die dynamiek tot stand komt en gebruik hiervoor kwantitatieve modellen", aldus Wallinga. In de afgelopen jaren heeft hij zich in zijn werk bij het RIVM geconcentreerd op drie thema's: real time schatting van epidemiologische belangrijkste variabelen voor de besluitvorming, de karakterisering van contactnetwerken met behulp van sociale contactgegevens, en het gebruik van epidemische modellen om moleculaire sequentiegegevens van ziekteverwekkers te interpreteren.

Jacco Wallinga bezet bij LUMC vanaf september de leerstoel Mathematische modellering van infectieziekten bij de afdeling Medische Statistiek en Bioinformatica. Hij is een populatiebioloog. Wallinga studeerde af aan de Landbouwuniversiteit Wageningen in 1992. Sinds 1997 analyseert hij de dynamiek van infectieziekten bij het RIVM. Vanaf 2005 is hij hoofd van de afdeling Modellering van Infectieziekten. Dat werk zal hij blijven doen. Wallinga heeft meer dan 100 artikelen gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Hij adviseert nationale overheden en internationale organisaties over vaccinatiebeleid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top