ACTUEEL

Jeugdzorginstelling Horizon vangt slachtoffers Alphen op

De gemeente Alphen aan den Rijn streeft ernaar om alle mensen die door het ongeluk van afgelopen week met de Julianabrug dakloos zijn geworden, maandag nog een tijdelijke woonmogelijkheid aan te bieden. "Een aantal mensen heeft onderdak gevonden bij familie of vrienden. Tot afgelopen nacht hebben mensen nog in een hotel geslapen. Die hopen we tijdelijk onder te brengen bij Horizon", vertelt een gemeentewoordvoerster.

Horizon is een instelling voor residentiële jeugdzorg, waar jeugdigen van ongeveer dezelfde leeftijd wonen, samen met groepsleiders. Getroffen bewoners van het ongeluk met de Julianabrug kunnen er nu ook terecht. Ze delen dan een paviljoen.

"Het gaat om ongeveer vijf mensen, die krijgen elk een eigen kamer. Er zijn zeven douches. Iedereen heeft dus een eigen douche. Er zit ook een grote woonkamer en een grote keuken in", zegt de woordvoerster.

"Ze kunnen dan toch weer zelf koken. Dat kon in het hotel niet", aldus de woordvoerster. Ze benadrukt dat het gaat om een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen passende woonruimte vindt voor langere tijd.

Bij het ongeluk zijn veertien zogenoemde wooneenheden van de woningbouwvereniging onbewoonbaar geraakt. Het gaat dan niet alleen om huizen, maar ook om kamers die verhuurd werden. Twee huishoudens hebben al een nieuwe woning.

Behalve de huurhuizen, zijn ook vier koopwoningen onbewoonbaar verklaard. De gemeente heeft bij de huisvesting van deze bewoners geen rol. "Dat is werk voor de verzekering'', stelt de woordvoerster. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top