ACTUEEL

St Jansdal en ZNWV bundelen farmaceutische zorg

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Zorggroep Noordwest-Veluwe (ZNWV) gaan nauw samen werken op het gebied van de farmaceutische zorg. Deze zal voortaan worden uitgevoerd door de ziekenhuisapothekers van het St Jansdal.

"Het doel van de samenwerking is dat de cliënten van de ZNWV de juiste geneesmiddelen krijgen en deze op de juiste manier gebruiken", licht ziekenhuisapotheker Frans Lindelauf de constructie toe. “Ziekenhuisapothekers zijn opgeleid als experts in geneesmiddelen. In samenwerking met andere zorgprofessionals dragen wij bij aan een correct geneesmiddelengebruik."

Bestuurder Margreeth Kasper de Kroon van de ZNWV is blij met de samenwerking: "Niet alleen omdat de medicatieveiligheid hiermee toeneemt, maar zeker ook omdat we gezamenlijk de verantwoordelijk nemen voor een goede kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen op de Veluwe."

Farmaceutische zorg omvat alle zorg rondom geneesmiddelen en heeft betrekking op de inkoop, bereiding, aflevering en de distributie van de geneesmiddelen voor alle locaties en instellingen van de ZNWV. De ziekenhuisapothekers geven naast de verstrekking van medicatie ook informatie en advies. Ook controleren zij of de cliënten geen onnodige of verkeerde geneesmiddelen gebruiken. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van vijf jaar.

Over de medicatieveiligheid in de ouderenzorg is het nodige te doen. De afgelopen jaren hebben zowel de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) als Zorgverzekeraars Nederland (ZN) kritiek geleverd op onder meer het deskundigheidsniveau en de medicatiebewaking binnen verpleeghuizen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top