ACTUEEL

Vermoorde verpleegkundige werd bedreigd

De 28-jarige verpleegkundige die maandagmiddag in Waalwijk werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden-ziekenhuis, had herhaaldelijk aangifte gedaan van bedreiging. Dat heeft de politie dinsdag gezegd, zonder details te willen geven.

Brabantse media meldden eerder dinsdag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring dat het slachtoffer zou zijn bedreigd door een ex-vriend. De politie wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. "We snappen de speculaties in de media maar wij houden met alle scenario's rekening'', aldus een woordvoerder.

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord en zijn geüniformeerde agenten in een pand in Zevenbergen binnengegaan. De vrouw woonde in die plaats. Dinsdag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Bovendien wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Extra veiligheidsmaatregelen heeft het ziekenhuis niet getroffen. "Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij'', aldus een woordvoerder. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden-ziekenhuis geholpen.

Het ziekenhuis heeft volgens een woordvoerder dinsdag heel vroeg in de ochtend directe collega's van het slachtoffer gebeld om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen. Andere medewerkers kregen bij binnenkomst een A4'tje met daarop een beknopt verslag. Vervolgens is een personeelsbijeenkomst gehouden waar circa vijftig mensen bij aanwezig waren, ook collega's van andere vestigingen. "Het was heel emotioneel met ruimte voor stilte en praten'', kenschetste de woordvoerder de bijeenkomst. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top