Tech

Zeist test sport-app voor gehandicapten

Zeist test sport-app voor gehandicapten

In Zeist wordt de komende maanden de app Sportdrempelvrij getest. De app wil de drempel om te sporten voor mensen met een beperking verlagen. Met de app van Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking altijd en overal sportaccommodaties vinden en op hun toegankelijkheid beoordelen. Dinsdag vond de eerste proef plaats bij zwembad Dijnselburg.

Jos Sprenkels van het gehandicaptenplatform van de gemeente Zeist is visueel beperkt en test de app. Hij geeft het zwembad Dijnselburg een 8. "Je kunt in het zwembad gebruik maken van ribbellijnen, oftewel routegeleidingsystemen. Dit betekent dat je je makkelijker kan verplaatsen”, zegt hij tegenover RTV Utrecht

Hoewel Sprenkels vaststelt dat hulp altijd wordt geboden als je erom vraagt, vindt hij dat mensen met een beperking ook verantwoordelijk voor hun eigen sportervaringen. “Mensen met een beperking moeten zich meer laten zien en mensen laten weten dat ze er zijn.”

Sportdrempelvrij wordt door het Mulier Instituut, in samenwerking met Foqus Consultancy, ontwikkeld. Het project ontvangt steun van het Revalidatiefonds en het ministerie van VWS en krijgt advies van diverse partners.

Aanmelden voor het testpanel kan nog, vanuit een rol als sporter, toeschouwer of vrijwilliger. De resultaten van de beoordelingen zullen na de testfase op de website van Sportdrempelvrij zichtbaar worden en kunnen worden geraadpleegd.

Vanaf oktober kan iedereen in Nederland gebruik maken van de app.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top