ACTUEEL

Genomineerden ‘Het Beste Zorgidee 2009’ bekend

De drie genomineerden voor “Het Beste Zorgidee 2009″ van Zorgverzekeraar ONVZ zijn bekend. ONVZ maakt de winnaar die cheque ter waarde van 10.000 euro krijgt, bekend op donderdag 29 oktober. Dit meldt Medicalfacts.

Ideeën voor verbetering in zorg

De genomineerden zijn mevrouw Rammeloo uit Breskens, mevrouw Bosman uit Enschede en mevrouw Welmoed van Boven uit Zeist. Zij zijn gekozen uit ruim tweehonderd inzendingen. ONVZ vraagt het publiek elk jaar om met ideeën te komen die tot verbeteringen in de zorg kunnen leiden. Vorig jaar werd de zorgcoach als beste idee beoordeeld uit ruim vijfhonderd inzendingen.

Boodschappenpakket

Het idee van mevrouw Rammeloo is om zorginstellingen een boodschappenpakket te laten maken. Dit zou de patiënt bij ontslag mee naar huis moeten krijgen, zodat hij niet direct zelf boodschappen hoeft te doen bij thuiskomst.

”Dit ben ik kaart”

Mevrouw Bosman kwam met het idee van de ”Dit ben ik kaart”; een kaart op A4-formaat voor mensen met een verstandelijke beperking waarop de zorgverlener snel kan lezen wie de persoon is en waarmee rekening gehouden moet worden.  Dit omdat zij regelmatig verschillende zorgverleners bezoeken.

Verwenpakket

Mevrouw Welmoed van Boven opperde het idee van een verwenpakket; een pakket met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis. Dit zou de patiënt mee moeten krijgen na afronding van een zorgbehandeling, zodat bij thuiskomst de benodigde stappen eenvoudig gezet kunnen worden, meldt Medicalfacts.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top