ACTUEEL

Vrouw biedt vervalste recepten tramadol aan in apotheken

Een vrouw heeft vervalste recepten voor tramadol 50 mg, 270 stuks, aangeboden bij apotheken in Deventer en omgeving. Het handgeschreven recept is voor dhr. A. B., geboortedatum 05-04-1970. De vrouw die de recepten inlevert, gebruikt receptenpapier van huisartsenpraktijk Korte Akkeren uit Gouda.

Dit meldt apothekersorganisatie KNMP.

De vrouw hield bij haar bezoeken de apothekersassistent goed in de gaten en vroeg bijvoorbeeld waarom die het recept kopieerde. In een aantal gevallen vertrok ze weer, omdat het te lang duurde voordat ze het geneesmiddel kreeg of omdat haar om legitimatie werd gevraagd.

Onlangs maakte de KNMP bekend dat een verzekerde van Achmea, mevrouw S.J.W.A. L. – K., vervalste herhaalrecepten voor tramadol aanbiedt. De vrouw probeert het middel bij apotheken in het hele land te krijgen. In juli was zij actief in Gelderland. Het gaat om recepten die zijn uitgeschreven aan mevrouw S.J.W.A. L. – K., geboortejaar 1970. De recepten zijn afkomstig van een voorschrijver genaamd 'internist (Diakonessen)', Bosboomstraat 1, 3582 KE Utrecht. Mevrouw L. – K. is al geruime tijd niet meer onder behandeling van de internist.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top