ACTUEEL

Jellinek start luxe afkickkliniek op Curaçao

Jellinek, de zorginstelling voor alcohol- en drugsverslaafden, in Amsterdam opent in januari een luxe afkickkliniek op Curaçao. Deze is bedoeld voor welgestelde verslaafden, zoals advocaten of artiesten. Zij kunnen er anoniem en zonder dat iemand het weet afkicken.

Afkicken in de tropen

Een woordvoerster van de overkoepelende zorginstelling Arkin bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Parool. Het afkickcentrum heet Jellinek Retreat en ligt in Westpunt, aan de Caribische Zee. Patiënten kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het naastgelegen vijfsterrenhotel, zoals de fitnessruimte.

Subsidie

Verslaafden moeten gemiddeld vier tot zes weken in de kliniek blijven. Zij moeten ze zelf ongeveer zeshonderd euro per dag betalen. Ondanks de bijdrage van de verslaafden zelf krijgt Jellinek een subsidie van 600.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Die is bedoeld om onder meer de werkgelegenheid op Curaçao te stimuleren.

Doorverwijzen

Jellinek verwees verslaafden die niet in reguliere afkickcentra willen verblijven eerder altijd door naar commerciële, buitenlandse instellingen. De organisatie maakte al in 2007 bekend een luxe afkickkliniek in een ander land te willen openen, maar wilde toen nog niet zeggen waar. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top