Tech

Hackers werpen zich op e-mental health

Hackers werpen zich op e-mental health

De Dutch Health Hackathon staat dit jaar in het teken van de geestelijke gezondheidszorg. Ruim tweehonderd creatievelingen laten zich op 5 en 6 september vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden om te brainstormen, concepten verzinnen, vormgeven en programmeren.

“Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen”, licht Louwra Weisfelt, manager marketing, communicatie en innovatie bij GGZ Friesland, de link tussen de ggz en de Dutch Health Hackaton toe. “Innovatie is hard nodig om de kwaliteit van leven van deze mensen te verbeteren! We dagen alle hackers van Nederland uit om ons te verbluffen met hun innovatieve ideeën.”

Bij de hackathon gaan teams in een zeer korte tijdsduur (meestal 24 tot 48 uur) aan de slag met het realiseren van een innovatief concept. Bijvoorbeeld een mobiele applicatie, een website of een game. Een groep deelnemers bestaat meestal uit een mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatievelingen.

Co-creatie

Weisfelt: “Door hackers, innovators, zorgprofessionals en patiënten samen te brengen worden er innovatieve concepten tot stand gebracht. Het is een perfect voorbeeld hoe co-creatie bijdraagt aan innovatieve en betere zorg.”
“De wisselwerking tussen de verschillende disciplines en invalshoeken, is de manier waarop échte innovatie tot stand komt”, vindt ook Foppe Hemminga, jurylid en adviseur business- en klantinnovatie van De Friesland Zorgverzekeraar. “Er hebben zich al veel teams aangemeld, maar er is nog ruimte voor meer creatievelingen.” Het winnende concept krijgt een prijs van vijfduizend euro.

Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden voor de hackathon. Elk deelnemend team bestaat uit maximaal zes personen. Aanmelden kan als team of individueel. Individuele aanmeldingen worden in teams geplaatst waar hun vaardigheden het best tot zijn recht komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top