ACTUEEL

Geen ebola bij Nederlanders in Sierra Leone

De vier Nederlanders die in Sierra Leone in quarantaine zaten omdat ze in de buurt van een ebolapatiënt waren geweest, hebben de ziekte niet. Dat heeft de stichting Masanga uit Emmen vrijdag laten weten.

De ebolapatiënt overleed op 23 juli in een ziekenhuis van de stichting in het West-Afrikaanse land. In totaal werden 131 mensen in quarantaine geplaatst, onder wie twee Nederlandse artsen en de vrouw en het kind van één van hen. Niemand van de afgezonderden bleek met ebola te zijn besmet.

Onder de mensen die in afzondering waren geplaatst, waren de patiënten die in het Masanga Hospital waren opgenomen. De Nederlanders en een Britse arts verbleven in hun eigen huizen, die op het ziekenhuisterrein staan. Het lokale pesoneel van het hospitaal verbleef zolang in leegstaande verpleegafdelingen.

Er waren vertegenwoordigers van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Unicef en Artsen zonder Grenzen (AzG) aanwezig bij het ziekenhuis in het Tonkolili district. AzG verzorgde de patiënten terwijl de artsen en verplegers in afzondering zaten.

"Wij zijn erg blij dat de quarantaineperiode is afgesloten zonder dat er een Ebolabesmetting bij een van onze personeelsleden of patiënten is vastgesteld. We zijn dan ook buitengewoon trots op onze medische staf omdat hun adequate reactie en gebruik van beschermende maatregelen verdere verspreiding van het Ebolavirus in het ziekenhuis heeft weten te voorkomen", aldus Frank van Raaij van Stichting Masanga Nederland. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top