ACTUEEL

Arbeidsvoorwaarden zorg trekken jongeren niet

De hoge werkdruk, het lage salaris en de beperkte doorgroeimaatregelen weerhouden jongeren ervan in de zorg te gaan werken. Bijna negen op de tien zorgmedewerkers denken dat een verbetering van de arbeidsvoorwaarden jongeren kan interesseren voor de sector. Dat blijkt uit onderzoek van ADV Market Research in opdracht van ABVAKABO FNV onder bijna 2.200 werknemers in de zorg en daarbuiten.

Maatschappelijk belang

Bijna zestig procent van het zorgpersoneel is niet tevreden over het salaris. Bijna veertig procent is niet te spreken over de doorgroeimogelijkheden en ruim twintig procent vindt de opleidingsmogelijkheden beperkt. Verder is de werkdruk te hoog en is de bureaucratie verder toegenomen door de marktwerking. Ondanks deze nadelen is toch tachtig procent uitermate trots op zijn of haar beroep en zestig procent vindt het werk prettig. Werknemers buiten de zorg vinden de zorgberoepen vooral maatschappelijk belangrijk.

Meer instroom

Elise Merlijn, zorgbestuurder van ABVAKABO FNV: “Het beeld van pyjamadagen, niet douchen en zonder eten naar bed als standaard voor de zorg is voor buitenstaanders realiteit, terwijl werknemers een heel ander geluid laten horen. Uit ons onderzoek blijkt dat zij werken in de zorg hartstikke leuk vinden. Daarom doen wij ons stinkende best om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren, zoals nu in de Verplegings-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Maar dan hoop ik dat we straks wel meer instroom krijgen in de sector, want de zorg zit te springen om mensen.” ABVAKABO FNV bezoekt deze week verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen om input van verpleegkundigen en verzorgenden te krijgen voor de komende cao-onderhandelingen voor de VVT.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top