ACTUEEL

Vervalste recepten methylfenidaat aangeboden

Er zijn vervalste recepten voor methylfenidaat aangeboden in Rotterdam. In Utrecht zijn valse machtigingen voor Nutrilon Pepti aangeboden bij apotheken. Dit meldt de apothekersorganisatie KNMP.

De man die de recepten inlevert, gebruikt receptenpapier van huisartsenpraktijk Vreeswijk uit Nieuwegein. Het recept is voor dhr. L. van D., geboortedatum 10-1988. Het gaat om recepten voor 180 stuks van 10 mg methylfenidaat. De KNMP adviseert apothekers die handel in vervalste recepten vermoeden, om het protocol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te volgen.

In Utrecht hebben mensen bij diverse apotheken valse machtigingen voor Nutrilon Pepti aangeboden, die afkomstig lijken van een diëtistenpraktijk in Zeist, maar dat niet zijn. De daders belden in enkele gevallen van tevoren op met de melding dat zij meerdere blikken nodig hadden in verband met vakantie. Ook zeiden ze dat de eigen apotheek niet kon leveren, of dat zij zich spoedig in zouden schrijven vanwege een aanstaande verhuizing. De politie heeft de getroffen apothekers geadviseerd aangifte te doen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top