ACTUEEL

Brocacef vraagt vergunning aan voor overname onderdelen Mediq

Brocacef heeft formeel een vergunning aangevraagd voor de voorgenomen melding van onderdelen van Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) neemt binnen 13 weken een beslissing of de overname door mag gaan.

Brocacef meldde in mei apotheken en groothandelsactiviteiten van Mediq over te willen nemen. In reactie hierop liet de ACM  in juli weten dat de overname mogelijk een nadelig effect zou hebben op de concurrentie. Om die reden moest Brocacef een vergunning aanvragen.

Uit het eerste onderzoek dat ACM heeft uitgevoerd, blijkt dat er een groot aantal gemeenten in Nederland is waar apotheken van Brocacef en/of Mediq na de voorgenomen concentratie een dusdanige positie krijgen dat de concurrentie "mogelijk significant kan worden beperkt". Daarbij ziet ACM een risico dat door de concentratie zorgverzekeraars niet meer om de apotheekketen van Brocacef heen kunnen bij het afsluiten van contracten voor de inkoop van apotheekzorg. Dit kan ertoe leiden dat zorgverzekeraars en daardoor ook de consument meer moeten gaan betalen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top