Tech

Roche neemt Amerikaans GeneWEAVE over

Roche heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van GeneWEAVE BioSciences, een particuliere onderneming die zich richt op klinisch microbiologische diagnose-oplossingen en die gevestigd is in de VS. Dat maakte het biotechnologische bedrijf deze week bekend.

Volgens de bepalingen in de overeenkomst zal Roche de aandeelhouders van GeneWEAVE om te beginnen 190 miljoen dollar betalen, plus maximaal 235 miljoen dollar in productgerelateerde mijlpaalbetalingen. Na de afronding van de deal zal GeneWEAVE geïntegreerd worden in Roche Molecular Diagnostics, aldus Roche. 

Smarticles

Door de overname wordt Roche eigenaar van GeneWEAVE's Smarticles-technologie, een innovatieve moleculaire diagnosemethode die meervoudig geneesmiddelresistente organismen (MDRO’s) snel herkent en de gevoeligheid voor antibiotica rechtstreeks uit de klinische monsters bepaalt, zonder dat daarvoor de gebruikelijke verrijking, kweek of voorbereidende behandelingen van het monster nodig zijn.

"Met GeneWEAVE breiden we ons aanbod aan microbiologische diagnostiek uit met een geavanceerde technologie die nuttig is in de strijd tegen geneesmiddelresistente bacteriën. Deze technologie kan gezondheidswerkers snelle en nauwkeurige diagnoses bieden, die kunnen leiden tot snelle, geïnformeerde behandelingsbesluiten,” zegt Roland Diggelmann, COO van Roche Diagnostics. “We verwelkomen de medewerkers van GeneWEAVE, die doorgaan met de ontwikkeling en productie van diagnose-oplossingen op basis van de Smarticles™-technologie."

"We zien er naar uit om met de ontwikkeling van innovatieve microbiologische diagnostiek door te gaan als onderdeel van het Roche Molecular Diagnostics team", zegt Steve Tablak, Chief Executive Officer van GeneWEAVE. "Roche is de ideale onderneming om de beloftes van onze Smarticles-technologie waar te maken. We zetten ons volledig in om het succes van de werknemers van GeneWEAVE, de producten en de pijplijn voort te zetten."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top