ACTUEEL

Cliënt ggz-instelling in Tilburg opgepakt om brandstichting

Een 27-jarige cliënt van een ggz-instelling in Tilburg is maandagmorgen opgepakt voor brandstichting in zijn kamer. Door de brand moest een afdeling van GGZ Breburg worden ontruimd. De politie pakte de man en zijn vriendin in de buurt van de instelling op.

In de kamer was ook een stoel door het raam gegooid, vertelde een woordvoerder van de politie. De man die ervandoor ging, verbleef op een gesloten afdeling van de GGZ-instelling aan het Jan Wierhof. Zijn motief is onduidelijk. Twee medewerkers die rook hadden ingeademd werden ter plaatse nagekeken door een verpleegkundige van de ambulancedienst.

De instelling miste na het tumult ook nog een 29-jarige bewoner. Hij heeft een baard, loopt vermoedelijk op blote voeten en is "verbaal agressief", liet de politie weten. Om de cliënt te vinden is een bericht via Burgernet verspreid met daarin het verzoek naar hem uit te kijken. Mensen die de man zien lopen, krijgen daarin het advies hem niet zelf te benaderen.

In totaal werden zestien kamers ontruimd vanwege de brand. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Niemand raakte gewond. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top