ACTUEEL

Kort geding presentatrice tegen Privatescan

  • Onbekend
  • 24 augustus 2015
  • 4557 keer gelezen
  • 0 reacties

RTL-presentatrice Chimène van Oosterhout heeft een kort geding aangespannen tegen het bedrijf Privatescan. Ze eist woensdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam dat het bedrijf een filmpje van zijn website haalt waarop te zien is hoe ze een total bodyscan ondergaat.

Van Oosterhout werkte in 2009 mee aan de video die toont hoe een preventieve MRI-scan in Duitsland in zijn werk gaat. Intussen presenteert ze voor RTL4 Medicaltravel en wil ze naar eigen zeggen niet langer met haar naam en gezicht verbonden zijn aan Privatescan. "Vorig jaar heb ik het bedrijf al eens gevraagd mijn filmpje na vijf jaar te verwijderen. Toen kwam Rita Verdonk tijdelijk in mijn plaats. Tot mijn verbazing plaatste het bedrijf mijn video korte tijd later terug op de website, zonder mijn toestemming. Ik ondervind daar nadeel van", zei Van Oosterhout maandag.

Vriendendienst

"Ik vind het vervelend dat Privatescan mijn portret blijft gebruiken. Er zijn andere bedrijven die om die reden niet willen meewerken aan mijn televisieprogramma. Ik wil onafhankelijkheid betrachten", aldus Van Oosterhout. De presentatrice noemt de promotievideo een vriendendienst die ze destijds maakte zonder af te spreken hoelang Privatescan er gebruik van mag maken. Ze kreeg er "een luttele onkostenvergoeding voor" en hoefde uiteraard niet te betalen voor het medisch onderzoek. "Als BN’er zou je daar een mooi bedrag uit kunnen slepen, maar ik heb het filmpje vooral gemaakt uit medisch oogpunt, omdat preventieve total bodyscans controversieel waren."

Van Oosterhout hoopt woensdag met het kort geding een oplossing te bereiken met Privatescan. "Het gaat mij om de netheid, ze zijn niet netjes met mij omgegaan. Ik hoop in de rechtbank een stap verder te komen." Privatescan heeft niet op het verzoek om wederhoor gereageerd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top