ACTUEEL

Thuiszorgmedewerker verdacht van dodelijke injectie

Een thuiszorgmedewerkster wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van één van haar patiënten. Ze gaf vermoedelijk een fatale injectie met insuline, waarna ze het slachtoffer tot twee keer toe in hulpeloze toestand achterliet. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Het slachtoffer, een diabetespatiënt, stierf in januari 2012 thuis in Amsterdam. De thuiszorgmedewerker was 's ochtends bij hem geweest. De man was aanspreekbaar, maar leek onder invloed van alcohol. Bovendien was zijn bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag. Samen met een stagiaire werd nog besproken of er een ambulance moest komen, maar daar werd van afgezien, schrijft het AD op basis van het strafdossier.

De thuiszorgmedewerker gaf de man 62 eenheden insuline, wat bij een lage bloedsuikerspiegel kan leiden tot de dood. Daarna liet ze de man alleen achter. Toen de thuiszorgmedewerker drie uur later terugkwam, bleek de man zwaar te ademen en niet meer aanspreekbaar. Hij lag op de grond en kon niet meer opstaan. Ook nu verliet de thuiszorgmedewerker de woning, zonder hulp in te schakelen. Toen ze later die dag terugkwam, was de man overleden.

Huisarts

De officier van justitie onderzoekt of de huisarts van het slachtoffer ook een rol heeft gespeeld. Hij zou mogelijk op de hoogte zijn geweest van de situatie. Op 9 november dient de zaak voor de rechtbank in Amsterdam. De thuiszorgmedewerker verblijft inmiddels in Suriname.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top