ACTUEEL

Talma Haven en ZONL bekrachtigen gedeelde ambitie

Talma Haven Urk en Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) gaan intensiever samenwerken. De bestuurders van de instellingen die actief zijn in de regio Urk hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend.

Dit schrijft de Flevopost.

Zorgcentrum Talma Haven en ZONL willen hun samenwerking intensiveren, onder meer vanwege de hervormingen in de zorg. Daardoor zijn er andere doelgroepen en andere financieringsstromen gekomen, zegt een woordvoerder van ZONL. "De besturen van Talma Haven en de Zorggroep hebben een gedeelde ambitie om ervoor te zorgen dat de hele keten van zorg goed op elkaar aansluit en om goede zorg te blijven bieden. We gaan dat samen doen: we delen samen de verantwoordelijkheid en we dragen samen zorg voor de financiën. Dat is nu officieel vastgelegd in de intentieverklaring."

In eerste instantie richt de intensievere samenwerking zich op het terrein van langdurige zorg voor de kwetsbare doelgroepen op Urk. Dat houdt volgens de woordvoerder in dat er eerst wordt gefocust op de meest zware zorg, zoals verpleeghuiszorg en mensen die 24 uur per dag toezicht nodig hebben. De twee zorgaanbieders sluiten niet uit dat de samenwerking in de toekomst verder wordt uitgebreid ten behoeve van andere zorgdoelgroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top