Finance

Stichting Beheer Derdengelden volgt LDD in bankroet

Na het faillissement van LHV Declaratie Direct (LDD) eind september is ook de Stichting Beheer Derdengelden van LDD failliet. De rechtbank heeft de stichting, waar vele miljoenen euro’s voor 1650 huisartsen geparkeerd stonden, op 6 oktober failliet verklaard. Dit meldt HuisartsVandaag.

Faillissement LDD kost gedupeerde 15.000 euro

Volgens de curator vallen de gelden in de Stichting Derdengelden niet in het faillissement. Zij komen volledig toe aan de huisartsen. Het faillissement is aangevraagd om zo snel mogelijk tot een verdeling van het geld onder de huisartsen te komen. Het geld op de derdenrekening is echter ontoereikend gebleken om de verplichtingen over het jaar 2009 te voldoen. Klanten van LDD zijn gemiddeld voor 15.000 euro gedupeerd. Dit zegt Peter van Liere van de Vereniging van Gedupeerde Huisartsen (VVGH) op 30 september in Medisch Contact. Voor apotheekhoudende huisartsen kan dat bedrag volgens hem verder oplopen. De VVGH behartigt de belangen van bij LDD aangesloten huisartsen.

LDD en Stichting Derdengelden

LDD diende rekeningen namens huisartsen in bij zorgverzekeraars. Stichting Derdengelden betreft een aparte rekening, waarlangs het betalingsverkeer van LDD verliep. Zorgverzekeraars betaalden tot voor kort de declaraties, die de LDD namens de huisarts indienden, uit op deze rekening. LDD informeerde dan de huisarts over de ontvangen vergoedingen en gaf de bank opdracht om het geld van deze derdenrekening over te maken aan de huisarts.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top