HRM

FNV kondigt nieuwe acties ambulancepersoneel aan

Aankomende week voert het ambulancepersoneel in vier regio’s actie voor betere arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Tussen 11.00 en 14.00 leggen medewerkers het werk neer in Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Hengelo en rukken alleen uit in spoedgevallen. Dat heeft vakbond FNV zorg en Welzijn aangekondigd.

Afgelopen week werd het werk ook al neergelegd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Helder. Inmiddels voert ambulancepersoneel al meer dan drie maanden actie voor een nieuwe cao.

In juli leek het er even op dat er een akkoord bereikt was. De ambulancemedewerkers konden 3 procent loonsverhoging  in twee jaar krijgen, werkgelegenheidsgarantie bij een overname of fusie en ook zou de onregelmatigheidstoeslag behouden  blijven. Uiteindelijk gingen noch de leden van de FNV, noch die van CNV Zorg en Welzijn akkoord.

"Inmiddels zitten ambulancemedewerkers al acht maanden zonder cao en voeren ze al drie maanden stiptheidsacties", zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen. Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top