ACTUEEL

Hulp voor senioren na overstroming

ZZG Zorggroep in Groesbeek heeft extra personeel ingeschakeld om de bewoners van een wooncomplex in Nijmegen maandag bij te staan. De parkeergarage onder het wooncomplex liep in de nacht van zondag op maandag onder water en daardoor werken liften niet en hapert de elektriciteitsvoorziening.

Het wooncomplex bestaat uit verschillende appartementengebouwen, waarin oudere mensen met een uiteenlopende zorgbehoefte wonen. In een gebouw werkt het oproepsysteem niet. Daar gaan hulpverleners langs de deuren om te kijken of alles in orde is. In een ander gebouw wonen mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. ZZG heeft zorgverleners naar 55 bewoners gestuurd. Later maandag wordt besloten of een of meer woontorens mogelijk toch worden ontruimd. Dat is misschien nodig als de elektrische installaties te veel schade hebben opgelopen.

De brandweer verwacht nog de hele dag nodig te hebben om de parkeergarage leeg te pompen. Er staat ongeveer anderhalve meter water in de garage volgens woningstichting Portaal, eigenaar van het complex. In de garage staan 130 auto's driekwart onder water. Ook alle kelderbergingen zijn volgelopen.

Dijkje

De overstroming ontstond toen een dijkje rond een overstortvijver achter de flats doorbrak door aanhoudende, zeer hevige regen. In de parkeergarage staat nu verdund rioolwater. Er is geen gevaar voor het milieu of de volksgezondheid volgens de hulpdiensten.

Voor bewoners is opvang geregeld in een restaurant in het complex. Daar houden Portaal en de gemeente Nijmegen maandagmiddag ook een bijeenkomst. Stichting Salvage helpt de ouderen met verzekeringskwesties. Eigendommen uit de kelderboxen worden in containers opgeslagen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top