ACTUEEL

OM opent onderzoek naar neuroloog

Een neuroloog in Enschede stelde mogelijk bewust de verkeerde diagnose bij dertig patiënten. Ze kregen te horen dat ze ongeneeslijk ziek zijn, terwijl ze dat niet zijn, meldt het NRC. Het OM opent onderzoek naar neuroloog.

De patiënten zouden de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson of multiple sclerose hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo bekijkt nu of ze de arts strafrechtelijk kan vervolgen.

De meeste gedupeerde patiënten hebben onnodig medicijnen geslikt, waaronder zware en zelfs experimentele middelen, stelt letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo die hun belangen behartigt. Ze zouden die medicijnen voorgeschreven hebben gekregen op basis van onderzoek dat nooit heeft plaatsgevonden. Een patiënte is mogelijk zelfs als gevolg van complicaties tijdens een (experimentele) behandeling overleden.

Verzekeraar MediRisk van het ziekenhuis waar Jansen Steur tot 2004 werkte, het Medisch Spectrum Twente in Enschede, is in dertien zaken overgegaan tot betaling van een schadevergoeding, zegt Drost. Volgens hem is aan deze patiënten in totaal tussen de 300.000 en 400.000 euro uitgekeerd. Lees verder in het NRC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top