ACTUEEL

Lotgenotengroep: bestuur Scheper moet opstappen

De raad van bestuur van het Scheper Ziekenhuis in Emmen moet opstappen. Dat vindt een deel van de zogeheten lotgenotengroep. Dat heeft Alex de Haan van de lotgenotengroep dinsdag gezegd. Deze veertig leden tellende groep bestaat uit slachtoffers van de omstreden maagchirurg Reijnen en nabestaanden van overleden patiënten.

Van de drie personen die de veertig man tellende groep naar buiten toe vertegenwoordigen, willen er twee dat het bestuur het veld ruimt. “Na alle fouten die de afgelopen jaren in het ziekenhuis zijn gemaakt op het gebied van de maagchirurgie, kan de raad van bestuur, die eindverantwoordelijk is, niet blijven zitten. Voorzitter Maarten Rutgers heeft zelf tegen mij gezegd dat hij verantwoordelijk is voor de zorg die het ziekenhuis levert. Nou, die zorg was niet goed, dus moet het bestuur opstappen”, aldus De Haan.

Rutgers is dat niet met hem eens. Naar zijn mening heeft de raad van bestuur de signalen dat er fouten werden gemaakt op de afdeling van de chirurg op tijd opgepikt en vervolgens goed gehandeld. Het ziekenhuisbestuur kan volgens hem gewoon aanblijven.

De chirurg krijgt al ontslag. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van vijf patiënten die bij hem een maagverkleiningsoperatie ondergingen, oordeelde een onderzoekscommissie. De 59-jarige man, die al op non-actief stond, is incapabel. De inspectie voor de gezondheidszorg wil dat hij in Nederland niet meer mag opereren. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top