Tech

App vereenvoudigt ‘registreren aan de bron’

App vereenvoudigt ‘registreren aan de bron’

Softwaredienstverlener Unit4 heeft een nieuwe app ontwikkeld die het registratieproces voor zorgverleners in de ouderen-en gehandicaptenzorg sterk vereenvoudigt. Met Cura App kunnen zorgverleners met enkele handelingen direct de noodzakelijke cliëntgegevens opvragen en de administratieve activiteiten te registreren.

Daarmee vergemakkelijkt de app het registreren aan de bron. Het verlenen van zorg brengt voor zorgverleners altijd administratief werk met zich mee. Dit kost niet alleen tijd, vaak vindt verwerking later op de dag plaats waardoor de kans op fouten groeit omdat dan vaak gegevens van meerdere cliënten verwerkt moeten worden. “Daarom willen zorgverleners de gegevens bij voorkeur éénmalig en direct verwerken op de plaats waar zij de zorg daadwerkelijk verlenen”, zegt Hans ter Brake van Unit4. “De Cura App zorgt zo voor lastenverlichting en tijdbesparing voor zorgverleners. De Cura App is ook een goed hulpmiddel voor zorgorganisaties die sturende activiteiten toenemend bij hun medewerkers willen leggen.”

Eenvoud

Unit4 ontwikkelde de Cura App in nauwe samenwerking met zorgverleners. Eenvoud en snelheid in gebruik waren hierbij de ijkpunten. Alle benodigde informatie over de cliënt is op te vragen en bij te werken via een tablet of smartphone. Zorgverleners kunnen daarnaast ook hun planning, inclusief doelen en rapportages, inzien en bewerken. Ook als er geen publieke dataverbinding mogelijk is, kunnen zorgverleners met de Cura App werken. Zodra er wel verbinding is, synchroniseren de gegevens weer. De Cura App, die op meerdere besturingssystemen kan draaien, kwam in samenwerking met CareConnections tot stand.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top