ACTUEEL

Jany Rademakers wordt bijzonder hoogleraar

Jany Rademakers is met ingang van 27 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Gezondheidsvaardigheden en patiëntenparticipatie' aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht. Zij is hoofd van een onderzoeksafdeling van het NIVEL en zal dat ook blijven.

De strategische leerstoel (0.2 fte) wordt ondergebracht bij de School of Public Health and Primary Care (CAPHRI), met als thuisbasis de vakgroep Huisartsgeneeskunde. Inbedding in CAPHRI geschiedt binnen het nieuwe programma 'Promoting Health and Personalised Care' waarvan Hein de Vries (vakgroep Gezondheidsbevordering) en Trudy van der Weijden (vakgroep Huisartsgeneeskunde) de programmaleiders zijn. CAPHRI en het NIVEL werken al jaren nauw samen, ook binnen de landelijke onderzoeksschool CaRe. Voor het NIVEL betekent de leerstoel een verdere verankering in de wetenschappelijke wereld.

Gezondheidszorgbeleid, zowel landelijk als internationaal, is de laatste jaren volgens NIVEL steeds meer gericht op actieve participatie van patiënten en burgers voor hun eigen gezondheid. Hiernaar is in Europa nog weinig onderzoek gedaan, terwijl er wel behoefte bestaat vanuit het veld en beleidsmakers. CAPHRI en NIVEL bundelen hun kennis en kunde in deze leerstoel, en zullen gaan samenwerken in gedeelde onderzoeksprojecten. Zij verwachten dat dit zal leiden tot 'meer publicaties, maatschappelijke impact en wervend vermogen'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top