ACTUEEL

Oud-MCH-topman tijdelijk aan de slag bij ADRZ

Willem Geerlings is per 1 september 2015 benoemd als tijdelijk bestuurder bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Geerlings zal gedurende een halfjaar samen met waarnemend bestuursvoorzitter Claudia Brandenburg en de medische staf uitvoering geven aan de toekomstplannen van het ADRZ. Centraal daarbij staat een gezonde financiële situatie van het ADRZ.

In dit proces worden ook de aanbevelingen van de Commissie-Slenter meegenomen alsmede de samenwerking met het Erasmus MC. Daarnaast wordt bekeken hoe de rol van de medische staf in de besturing van het ADRZ kan worden versterkt.

Geerlings (1950) was onder meer voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden en lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is van huis uit internist-nefroloog en werkte onder meer in het Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag en in het UMCG. Geerlings studeerde Geneeskunde in Rotterdam, waar hij zich ook specialiseerde in de Interne Geneeskunde.

Gezien zijn jarenlange bestuurlijke ervaring acht de raad van toezicht van het ADRZ Geerlings de juiste persoon om raad van bestuur van het ADRZ de komende periode te versterken. Omdat de benoeming van Geerlings tijdelijk is, bereidt de raad van toezicht ondertussen de werving en selectie van een tweede lid van de raad van bestuur voor. De tijdelijke benoeming is mede ingegeven door het vertrek van bestuursvoorzitter Huybert van Eck eind mei.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top