ACTUEEL

Campagne start om onverzekerdheid onder jongeren tegen te gaan

Zorgverzekeringslijn.nl start in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een campagne om jongeren van 18 jaar en ouder te wijzen op het belang van het afsluiten van een zorgverzekering. Zij sluiten die namelijk uit onwetendheid vaak niet af, wat leidt tot financiële risico’s.

Jongeren die 18 jaar worden zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering en het betalen van de premie. Zij zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek relatief vaak onverzekerd. Vaak zijn zij er zich niet van bewust dat dit grote financiële gevolgen kan hebben. De medische kosten van bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, huisartsbezoek of medicijngebruik zijn zonder een zorgverzekering voor eigen rekening. Bovendien lopen ze het risico een boete te krijgen, omdat ze onverzekerd zijn.

Zorgverzekeringslijn.nl heeft speciaal voor jongeren animatiefilmpjes ontwikkeld. Deze filmpjes leggen op eenvoudige wijze uit hoe belangrijk het is om een zorgverzekering te hebben. "De filmpjes voorzien niet alleen in een behoefte bij onverzekerde jongeren van 18 jaar en ouder, maar ook bij schuldhulpverleners die deze doelgroep ondersteunen", aldus projectleider Annemarie Stoter van Zorgverzekeringslijn.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top