Finance

'Twintig miljoen voor pgb-gedupeerden'

Staatssecretaris Van Rijn van VWS trekt in totaal 20 miljoen euro uit voor mensen die in de knel zijn gekomen door de problemen met het uitbetalen van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Dat meldt RTL Nieuws.

Dit jaar is er 2 miljoen beschikbaar voor compensatie, volgend jaar nog eens 18 miljoen, zo meldt RTL Nieuws op basis van de Prinsjesdagstukken die de redactie heeft ingezien.

Bij de Stichting PGB Schadeclaim zijn drieduizend mensen aangesloten die zeggen schade te hebben van het te laat of niet uitbetalen van de persoonsgebonden budgetten (pgb's). Woordvoerder Oscar van Oorschot noemt tegenover RTL Nieuws 20 miljoen euro in een eerste reactie 'een redelijk bedrag'. De stichting wil een regeling treffen met het ministerie over de compensatie voor mensen die in de problemen zijn gekomen door de achterstanden in de uitbetalingen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Niet alleen de compensatie kost het ministerie van VWS geld. Ook het oplossen van de problemen bij de SVB drukt op de begroting. Dit jaar is daar 7 miljoen extra voor uitgetrokken en volgend jaar nog eens 15 miljoen, aldus RTL. Het ministerie wil tegenover RTL nog niet in gaan op de inhoud van de compensatieregeling.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top