ACTUEEL

Huisarts houdt spreekuur op Twitter

Nederland heeft een eerste tweetspreekuur, een huisartsenspreekuur op Twitter. Dit heeft één van de initiatiefnemers, huisarts Erik Jansen uit Nijmegen, dinsdag bekend gemaakt.

Privégesprek

Op @tweetspreekuur kunnen mensen vragen stellen over hun gezondheid. Huisarts Jansen en basisarts Bart Brandenburg geven voor zover mogelijk antwoord en adviseren indien nodig mensen hun eigen huisarts te bellen of naar het acute noodnummer. Als de twitteraar privacy wil, kan hij een inlogcode krijgen van @tweetspreekuur. Hij of zij kan dan privé verder praten met de dokter op de site tweet.webspreekuur.nl, een ontwerp van partner Filip van Dijk.

Gratis dienst

Tweetspreekuur geeft geen bindende adviezen, maar neemt wel onrust weg, geeft informatie en verwijst door. De diensten van het huisartsenspreekuur op Twitter zijn gratis en mensen kunnen er 24 uur per dag terecht.

Online kwaliteit bieden

Jansen ziet veel voordelen aan zijn 'spreekuur 2.0.' “Mensen googlen vaak hun problemen voordat ze naar de huisarts stappen. Dan komen ze in een woud van allerlei fora en sites terecht. Ik kan verwijzen naar sites met een goede kwaliteit. Hierdoor zijn mensen beter geïnformeerd voordat ze naar de huisarts stappen. Dat kan een hoop tijd schelen voor zowel patient als huisarts.” (ANP)

Skipr op Twitter

Twitter is een online sociaal netwerk waar mensen in 140 tekens hun gedachten en foto's met elkaar kunnen uitwisselen. Wilt u Skipr volgen op Twitter? Meld u aan als follower op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top