ACTUEEL

OM: desnoods via rechter toegang tot medische gegevens containerbaby

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil zo nodig via de rechter het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dwingen om de medische gegevens van de zogenoemde containerbaby te overhandigen.

Eén en ander komt naar voren in het EO-televisieprogramma Dit is de Dag Reportage van aanstaande zaterdag. Volgens officier van justitie Rob Kloos kan het OM toegang tot de gegevens van de zogehten 'containterbaby' via de rechter afdwingen. Vooralsnog mikt het OM op een nader gesrpek met het RIVM. De melding van Dit is de dag dat het OM al een rechtsgang voorbereidt is 'voorbarig', zo laat Kloos tegenover AT5 weten. "Wij nemen pas een besluit nadat we de zaak inhoudelijk hebben besproken met het RIVM', aldus het OM.

De medische gegevens zijn een laatste strohalm in het onderzoek naar de baby die in oktober vorig jaar in een ondergrondse afvalcontainer in Amsterdam werd aangetroffen. Tot op heden weigert het RIVM de gegevens aan politie en justitie te overhandigen. Het RIVM beroept zich hierbij op het medisch beroepsgeheim.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top