ACTUEEL

NZa: ‘DSW mag huisartsen verplichten tot experiment’

De LHV is naar de NZa gestapt om DSW op de vingers te tikken. De zorgverzekeraars laat huisartsen verplicht meedoen aan een experiment met consultloze bekostiging. Maar DSW mag dat doen, zo concludeert de NZa.

LHV pleit er voor dat artsen met een contract met DSW vrijwillig meedoen aan het experiment, zo schrijft de vereniging op 2 september in een persbericht. De zorgverzekeraar werkt sinds 1 januari met een vorm van populatiebekostiging. Daarbij worden verrichtingen niet apart afgerekend, maar verwerkt in een toeslag op het inschrijf- of moduletarief. Er werken nu 160 huisartsen mee. Een groot deel daarvan is tevreden met de nieuwe contractvorm.

Voorstander

Toch wil de LHV dat de NZa een keuzemogelijkheid afdwingt en een moment van evaluatie plus de mogelijkheid om het experiment eventueel nog af te blazen. De zorgautoriteit heeft laten weten hier geen enkele aanleiding toe te zien. Overigens is de LHV nog altijd voorstander van gemengde bekostiging, met een inschrijf- en consulttarief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

4 september 2015

De LHV snapt er nog steeds niet van of veinst dit en zit opgesloten in het TINA-denken.... Wil het nog wel een keer herhalen, ook na 5+ jaar: ga naar het Europees Hof.

Top