ACTUEEL

Vakbond mobiliseert BN’ers tegen bezuinigingen

Vakbond FNV heeft een flink aantal bekende Nederlanders weten te mobiliseren in de strijd tegen bezuinigingen op de zorg. Ruim honderd prominenten, waaronder Jan Mulder, Guido Weijers, Ciska Dresselhuys, Jochem van Gelder en Jan Slagter hebben op 4 september in krantenadvertenties en radiospotjes hun steun betuigd aan de actie ‘Red de Zorg’.

“De grote steun voor Red de Zorg die er ook onder prominente Nederlanders is, laat zien hoe breed de zorgen om de zorg leven”, zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk. De FNV is op 1 mei van dit jaar de petitie Red de Zorg gestart. Binnen zes weken is deze door 736.000 mensen ondertekend. Hierover debatteerde de Tweede Kamer op 3 september. Ook bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat 85 procent van de Nederlanders ‘nee’ zegt tegen bezuinigingen op de zorg.

Demonstratie

Op 12 september organiseert de FNV een grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam. De actievoerders zullen vanaf elf uur verzamelen op het Damrak. Vervolgens lopen zij een mars dwars door de stad naar het Westerpark.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top