Finance

Biotechbedrijven gaan alliantie aan tegen spierziekte

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Prosensa heeft een miljoenendeal gesloten met het Britse farmaceutische concern GlaxoSmithKline (GSK). Ze gaan samenwerken aan de ontwikkeling en het op de markt brengen van een geneesmiddel om de ziekte van Duchenne, een aangeboren en erfelijke spierziekte bij jongens, te behandelen.

Deal van 460 miljoen

De overeenkomst werd dinsdag bekendgemaakt. Er is een bedrag van bijna 460 miljoen euro mee gemoeid. GSK betaalt de ontwikkelingskosten en krijgt een exclusieve licentie op drie bijkomende stoffen van Prosensa’s product PRO-051dat wordt ingezet in de strijdt tegen de spierziekte. Het Financieele Dagblad meldt dat Prosensa de commerciële rechten in bepaalde Europese landen behoudt en de optie heeft om deze verder uit te breiden binnen Europa. Voor de ontwikkeling van PRO-051 treffen beide partijen voorbereidingen om begin volgend jaar een testfase in te gaan met een grote groep patiënten.

Ziekte van Duchenne

Deziekte van Duchenne is een aangeboren spieraandoening bij jongens. Patiënten lijden aan een progressief verlies van spierkracht door afwezigheid van het eiwit dystrofine. Vaak overlijden patiënten op jonge leeftijd door ademhalingsmoeilijkheden en hartfalen. Er is op dit moment nog geen medicijn tegen de aandoening. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top