Finance

'Kabinet trekt extra geld uit voor verpleeghuispersoneel'

Het kabinet gaat investeren in de opleiding van personeel in verpleeghuizen. Dat blijkt uit de plannen die het kabinet presenteert op Prinsjesdag, die de NOS heeft ingezien.

Het gaat om een bedrag van ruim 100 miljoen euro. Het geld wordt besteed aan extra opleidingen voor nieuw en bestaand personeel. Mensen komen op steeds latere leeftijd in verpleeghuizen en zijn daardoor hulpbehoevender, waardoor er meer van het personeel gevraagd wordt. Het kabinet hoopt met de investering het leven van bewoners van verpleeghuizen aangenamer te maken, volgens de NOS.

Eerder werd al bekend dat het kabinet 80 miljoen euro uittrekt om alle bewoners van verpleeghuizen in Nederland een uur extra dagbesteding te geven. Het is de bedoeling dat het bedrag voor de dagbesteding en de extra opleidingen per jaar oploopt. In 2020 gaat het dan om 210 miljoen euro per jaar. Overigens heeft het kabinet eerder een bezuiniging ingeboekt van 500 miljoen euro op de langdurige zorg, daarvan moeten verpleeghuizen de helft ophoesten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top