ACTUEEL

Amsterdam raakt wachtlijsten jeugdzorg niet kwijt

De wachtlijsten in de jeugdzorg zullen in Amsterdam niet geheel verdwenen zijn. Dat schrijft wethouder Lodewijk Asscher van jeugdzaken dinsdag 13 oktober in een brief aan minister André Rouvoet van Jeugd en Gezien. Dat meldt AT5.

Wachtlijsten slinken

Volgens Asscher neemt wel het aantal kinderen dat meer dan negen weken op zorg moet wachten af. In juli van dit jaar wachtten ruim zeshonderd kinderen op zorg. Volgens Asscher zijn er eind dit jaar nog maximaal 225 kinderen die wachten.

Investeringen in jeugdzorg

De wachtlijsten zijn niet geheel verdwenen, omdat er steeds meer kinderen in aanmerking komen voor jeugdzorg, stelt de wethouder. Minister Rouvoet dreigt in te grijpen als de wachtlijsten op 1 januari 2010 niet verdwenen zijn. Amsterdam denkt acht miljoen euro nodig te hebben om de wachtlijsten weg te werken. De gemeente Amsterdam heeft één miljoen euro vrij gemaakt voor het Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top