ACTUEEL

Philips brengt zorgaanbieders bij elkaar voor patiënt

Philips brengt zorgaanbieders bij elkaar om te praten over slimme, technologische oplossingen voor mensen met chronische aandoeningen. Hiertoe opent het bedrijf het zogeheten HealthSuite Labs co-creation center bij de High Tech Campus Eindhoven op 10 september.

De nieuwe faciliteit biedt volgens Philips een omgeving waarin digitale zorginnovatie wordt gestimuleerd en waarin zorginstellingen worden ondersteund in de transformatie naar meer patiëntgerichte zorgmodellen. In multidisciplinaire teams gaan zorgbestuurders, huisartsen, patiënten, specialisten en e-experts samen aan de slag om geïntegreerde zorgoplossingen te ontwikkelen. Dit moet ertoe leiden dat patiënten meer aan zelfmanagement doen en dat er meer continuïteit voor hen komt.

De eerste partijen die aan de slag gaan in Eindhoven zijn het Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR), waar onder meer het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis en huisartsen, verpleegkundigen, diëtisten en patiënten met diabetes type 2 onder vallen. In het Philips-deel van de High Tech Campus Eindhoven gaan zij een nieuw regionaal verbonden zorgmodel ontwikkelen voor mensen met die vorm van diabetes. In dit model krijgen patiënten toegang en controle over hun eigen gezondheidsdata, waardoor zij meer zelf kunnen doen om hun ziekte te managen. Als het aan Philips ligt, leidt dit er ook toe dat ze minder vaak artsen hoeven te bezoeken, minder behandelingen hoeven te ondergaan en dat de medicatietrouw toeneemt. Dit moet uiteindelijk leiden tot lagere zorgkosten.

Medisch coach

De Philips-faciliteit in Eindhoven is de eerste in zijn soort, maar er zullen meer volgen. Het bedrijf gaat het concept uitrollen naar Azië en de Verenigde Staten. De plannen passen bij de nieuwe koers van Philips, dat zich met de divisie Health Tech steeds meer ontpopt als medisch coach.

Philips cocreatie

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top