ACTUEEL

Amersfoort: ‘TSN moet afspraken nakomen’

De gemeente Amersfoort rekent erop dat inwoners gewoon een beroep kunnen blijven doen op de huishoudelijke hulp. Die staat momenteel ter discussie, omdat thuiszorgorganisatie TSN vierhonderd banen gaat schrappen.

Dit meldt RTV Utrecht. Volgens TSN is er te weinig geld om alle medewerkers in dienst te houden. Maar het gemeentebestuur vertrouwt erop dat de zorg in Amersfoort gegarandeerd wordt. "TSN heeft afspraken gemaakt met ons vorig jaar. Het budget dat door de gemeente Amersfoort ter beschikking wordt gesteld is toereikend voor ons om de huishoudelijke hulp in Amersfoort te kunnen bieden. En ik ga er vanuit dat TSN dat ook doet", zegt Fleur Imming, wethouder Zorg, tegen de regionale omroep.

TSN moet honderden banen schrappen in het hele land. Vorig jaar kondigde de aanbieder al een ontslagronde aan en in augustus dit jaar weer. Ook maakte TSN onlangs bekend de lonen van medewerkers die wel in dienst blijven, met 25 procent te verlagen. FNV kondigde toen aan een kort geding aan te spannen tegen de zorgaanbieder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top