Vastgoed

Interpolis maakt korte film over opvang ouderen

Vanaf maandag is 'Het Huis Uit?’ te zien op de site van Interpolis. Deze film, die tien minuten duurt, speelt in op het actuele debat over de opvang van ouderen.

In de mini-docu, die Interpolis samen met regisseur Jessica Villerius ontwikkelde, staat de 54-jarige Hanneke centraal. Ze heeft de zorg voor haar dementerende moeder op zich genomen. Te zien is hoe ze omgaat met de dagelijkse intensieve zorg en de lastige keuzes die zij moet maken ten aanzien van haar moeders woonsituatie. “Een situatie die voor een steeds groter wordende groep Nederlanders herkenbaar is”, zegt Villerius.

Onderzoeksrapport

De documentaire is gebaseerd op de conclusies uit het onderzoeksrapport van Interpolis en Mezzo dat vorige week verscheen. Daaruit blijkt dat veel Nederlanders (79 procent) zich zorgen maken over hoe ouderen nu en in de toekomst worden opgevangen. Verder geeft 55 procent van de 65-plussers aan zo lang mogelijk thuis te willen blijven wonen.

Maatschappelijk debat

Interpolis wil naar aanleiding van de documentaire met zorginstanties, wetenschappers en politici in gesprek om tot concrete oplossingen voor ouderen
en hun sociale omgeving  te komen. Directeur Arné van den Boom: "Wij willen bijdragen aan het maatschappelijke debat over de sociale zorg van de toekomst. Een eerste stap met uiteindelijk doel om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten."

 

Bekijk hier de mini-docu

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top