ACTUEEL

NPCF: Nieuwe apothekersregel heeft geen zin

Met de nieuwe regels voor de apothekersrekening verandert er niets, zegt patiëntenfederatie NPCF. Er blijft discussie of er een uitleggesprek is geweest, ja of nee.

Dit stelt de NPCF in een reactie op het besluit van de NZa om de rekening per 1 januari te veranderen. Naast medicijnkosten en apothekerskosten stond er ook een post ‘uitleg’ op. Het gaat meestal om ongeveer zes euro. Dat leidde tot veel discussies aan de apothekersbalie. Volgend jaar mag daarom alleen nog maar een uitleggesprek op de rekening als het ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Terhandstelling

De apotheker geeft straks een nota waarop staat aangegeven of er een ‘standaard terhandstelling’ was of een ‘terhandstelling met begeleidingsgesprek’. In het laatste geval mogen wel extra kosten worden berekend, omdat de apotheek ook extra tijd kwijt was aan de uitleg.

Etiket

Volgens de NPCF blijft zo de discussie of er wel of geen gesprek is geweest. De federatie roept de apothekers op echt werk te maken van informatievoorziening, en niet alleen maar een etiket voorlezen. Dan zijn patiënten best bereid zes euro te betalen, aldus de NPCF.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top