Finance

Financiële topman Philadelphia naar Maastricht UMC+

Gabriël Zwart gaat op 1 december 2015 aan de slag als lid van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+ met als aandachtsgebied financiën. Zwart is momenteel lid van de raad van bestuur van Philadelphia Zorg.

De benoeming van Zwart maakt deel uit van een nieuwe rolverdeling binnen de raad van bestuur van het Maastricht UMC+. In januari werd al bekend dat Marja van Dieijen Guy Peeters opvolgt als bestuursvoorzitter. De raad van toezicht van het Maastricht UMC+ grijpt deze gelegenheid aan om tegelijkertijd te zoeken naar een kandidaat die Lou Brans Brabant kan opvolgen in de raad van bestuur. Gabriel Zwart

Brans Brabant heeft financiën in portefeuille en zal per 1 januari 2017 zijn functie overdragen. De vacature die daardoor ontstaat, wordt per 1 december al ingevuld door Gabriël Zwart. Deze vroege benoeming moet een goede overdracht van taken in het belangrijke domein van de financiën garanderen. 

Zwart is momenteel bestuurslid van Stichting Philadelphia Zorg met onder meer de portefeuille financiën. Hij werkte eerder als adviseur bij PWC en was docent Leergang Financieel Management aan de Erasmus Universiteit. Ook was hij onder meer lid van de raad van bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en directeur Thuiszorg Groningen.

De wervingsprocedure voor de tweede vacature binnen de raad van bestuur is nog gaande.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top