ACTUEEL

Onderzoeksraad: geen onderzoek VUmc

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet geen onderzoek naar de vorige week dinsdag gesprongen waterleiding in Amsterdam-Zuid en de gevolgen daarvan voor het VU Medisch Centrum dat daarna moest worden ontruimd. Dat meldt de OVV dinsdag.

Ook komt er geen onderzoek naar de manier waarop de leiding van het VUmc deze crisis heeft aangepakt. Voor beiden ziet de raad geen aanleiding en geen meerwaarde.

Verantwoordelijkheid

Er loopt in opdracht van de gemeente Amsterdam nog een onderzoek van verzekeringsmaatschappij VGA naar de oorzaak van de gesprongen waterleiding. Dat gaat naar verwachting nog enige tijd duren. Gekeken wordt verder wie voor de breuk verantwoordelijk kan zijn.

Het is nog niet duidelijk wanneer het VUmc de deuren weer kan openen. Wel zijn er weer colleges voor de geneeskundestudenten en vorige week opende de polikliniek al de deuren. Personeel van het ziekenhuis is aan de slag in andere ziekenhuizen. Zo opent woensdag in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam een speciale VUmc-afdeling, die zeker twee weken beschikbaar is. Hier zijn twee operatiekamers en 36 bedden. Ook in andere ziekenhuizen opereren chirurgen van het VUmc.

Evacuatie

Als gevolg van de wateroverlast moest het VUmc vorige week dinsdag meer dan driehonderd patiënten evacueren. Ze kregen onderdak in twintig ziekenhuizen. De schade door de gesprongen waterleiding loopt in de tientallen miljoenen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top