ACTUEEL

CNV Zorg & Welzijn: meevallers kabinet investeren in mensen

De financiële meevallers van het kabinet die naar de zorg gaan, moeten voornamelijk geïnvesteerd worden in de mensen die in de zorg werken en in werkgelegenheid. Dat stelt CNV Zorg & Welzijn als reactie op begroting van het kabinet.

Een groot deel van de 500 miljoen aan meevallers van het kabinet gaat naar de zorg. Daarover heeft CNV Zorg & Welzijn de afgelopen maanden uitvoerig gesproken met staatsecretaris Van Rijn. Voornaamste resultaat is volgens de bond dat er geïnvesteerd gaat worden in de mensen die de zorg leveren, zodat het geld écht bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en werkgelegenheid voor met name laagopgeleiden.

Er is 210 miljoen beschikbaar voor de kwaliteit in de verpleeghuiszorg. Er is afgesproken dat dit geld ook daadwerkelijk naar de zorg gaat, door te investeren in dat wat de werkvloer nodig heeft en in opleidingen die aansluiten bij de praktijk. CNV Zorg & Welzijn zegt 'nauw betrokken' te zijn bij de besteding van dit geld.

Werkgelegenheid

De vakbond blijft in gesprek met staatssecretaris Van Rijn over de toekomst in de zorg. "Wij zetten met name in op werkgelegenheid", zegt voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn. "Zodat goed opgeleide zorgverleners behouden blijven voor de zorg en mogelijkheden krijgen om die zorg te bieden waar behoefte aan is. Het is goed dat er nu extra geld naar de zorg gaat, maar we zijn er nog niet. We willen dat er nog meer banen gecreëerd worden voor laagopgeleiden. En wat ons betreft moeten er ook geld naar de gehandicaptenzorg, zodat er in die sector een veiliger werkomgeving gecreëerd kan worden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top