ACTUEEL

Bestuur van ANBO Assen stopt na 'dictaat'

De afdeling Assen van ouderenbond ANBO zit zonder bestuur. Maandagmiddag stapte het volledige bestuur op vanwege een landelijk opgelegd 'dictaat'.

Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

Het landelijke hoofdkantoor van ANBO stuurde in augustus een brief naar alle vrijwilligers met het verzoek om een loyaliteitsverklaring te tekenen. Wie tekent mag blijven en belooft het landelijk vastgestelde beleid uit te voeren, niet met de pers te praten en geen bijeenkomsten te organiseren voor ontevreden leden. Op 10 september riep algemeen directeur Liane den Haan van ANBO de vrijwilligers nog eens op de verklaring te tekenen. Als ze dat niet doen, is de consequentie dat de rekeningen van afdelingen geblokkeerd blijven.

Het negenkoppig vrijwillig bestuur van Assen besprak maandag de verklaring. "We hebben unaniem besloten om niet langer bestuurder te zijn van onze afdeling. We wilden het dictaat niet ondertekenen. Het houdt volgens ons in, dat we met handen en voeten gebonden zijn en voor alles toestemming moeten vragen aan het hoofdkantoor van ANBO", vertelt Albert de Groot, de oud-voorzitter van de afdeling Assen, aan de krant.

Onrust

Assen kent een grote ANBO-afdeling met ruim duizend leden. De Groot onderzoekt samen met een ander bestuurslid de mogelijkheden tot een zelfstandige ouderenbond in Assen. De werkgroep Drenthe, die de mogelijkheid onderzoekt om een onafhankelijke ouderenbond op te richten in Drenthe, benaderde De Groot. Er is al langer onrust bij de ANBO-afdelingen vanwege de koers van de bond en het vermeende dictatoriale optreden van Liane den Haan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top