Finance

FNV wil Heerendordt dwingen salarissen op tijd te betalen

FNV Zorg & Welzijn eist in een kort geding tegen Zorggroep Heerendordt dat de zorgaanbieder haar personeel op korte termijn uitbetaalt. Directeur Jan Staal: "We hebben het geld niet, dus kunnen we ook geen loon uitbetalen."

Hierover berichten het Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Heerendordt, met vestigingen in Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht en Emmen, verkeert in financiële nood. De organisatie wil daarom het septemberloon van de ruim driehonderd medewerkers in de tweede week van oktober overmaken. FNV Zorg & Welzijn is het hier niet mee eens en stelde een ultimatum voor een gesprek. Omdat dit ultimatum dinsdag is verlopen zonder een reactie van Heerendordt bereidt de bond een kort geding voor, waarin ze gaat eisen dat haar leden op tijd worden betaald.

Volgens directeur Jan Staal had het ultimatum 'geen enkele zin'. "We zitten te wachten op betalingen van het zorgkantoor en de gemeente. Zo snel het geld erop staat, gaan wij het personeel betalen." Staal vindt dat de actie van FNV niet in het belang is van de werknemers. "Stel dat ze het kort geding gaan winnen, dan staan er driehonderd man op straat. " Volgens Staal creëert de vakbond onrust onder het personeel en onder cliënten van Heerendordt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top