Finance

Zorgstroom in de clinch met vakbonden

Vakbonden CNV en ABVAKABO FNV hebben onenigheid met Zorgstroom in Walcheren over het sociaal plan van de thuiszorgorganisatie. De vakbonden vinden dat Zorgstroom de financiële problemen afschuift op het personeel. De thuiszorgorganisatie verwijt de vakbonden dat alleen verwijten uit en geen oplossingen biedt. Dat meldt BinnenlandsBestuur.nl.

‘Zorgstroom moet in actie komen’

CNV vindt dat Zorgstroom de werkgelegenheid niet tracht te behouden. Directeur Léon Phernambucq moet volgens de vakbond naar de gemeente gaan om duidelijk te maken dat de thuiszorgtarieven die de gemeente hanteert ontoereikend zijn. Jacob Riepe van CNV zegt op BinnenlandsBestuur.nl: “Als een gemeenteraad niet kiest voor de belangen van cliënten, dan zullen wij de burgers dat wel duidelijk maken. Ik denk dat ze dan met de verkiezingen in hun achterhoofd eieren voor hun geld zullen kiezen.”

‘Vakbonden zijn laf’

Phernambucq zegt echter vorig jaar al aan de bel te hebben getrokken bij de gemeente. Uiteindelijk heeft Zorgstroom zich toch ingeschreven voor de aanbesteding, om te voorkomen dat er elfhonderd mensen ontslag zouden krijgen, stelt de directeur.  Phernambucq: “We hebben aangeklopt bij de vakbewegingen, die aangaven mee te willen werken aan een verregaand sociaal plan met gedwongen ontslagen. Nu de situatie zich voordoet geven ze niet thuis. Dat vind ik een laffe houding. Nu doen we ons uiterste best per individu een goede oplossing te vinden en dat gaat best goed. De medewerkers zijn juist blij dat we er zoveel aan doen, dus eigenlijk is er helemaal geen nieuws.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top