ACTUEEL

Jury kiest drie finalisten Achmea Quality Award

De drie finalisten voor de Achmea Quality Award 2015 zijn bekend. Dit zijn: Luchtbrug, online astmazorg voor kinderen van het Radboudumc, Ontbijtproject van de Argos Zorggroep en Interactieve digitale informatievoorziening voor het ondergaan van darmkankeronderzoek, ook van het Radboudumc. Dit maakt de jury vandaag bekend.

Uit ongeveer 75 inzendingen koos de jury drie projecten die bijdragen aan het verbeteren van zorgkwaliteit voor de patiënt met behulp van zorguitkomsten. De winnaar wordt uit deze drie op vrijdag 2 oktober gekozen door bezoekers van het Achmea Congres 2015 ‘Kies de beste zorg!’. Ook kan op de dag van het congres online gestemd worden via de livestream die op de website van het congres uitgezonden wordt.

Finalisten

De Luchtbrug van het Radboudumc is een virtuele astmakliniek, waar kinderen tussen 6 en 16 jaar vooral online zorg krijgen. Kinderen en hun ouders raadplegen online het zorgplan, lezen informatie over de ziekte en behandeling en kunnen direct in contact komen met de arts.

De Argosgroep stelt met hun Ontbijtproject de bewoner echt centraal en laat zien hoe zij dit simpel en doeltreffend organiseren met een verhoging van kwaliteit van leven als resultaat. Bewoners van hun instellingen kiezen om alleen op hun eigen kamer te ontbijten of samen. Ze mogen zelf beslissen of ze voor of na het ontbijt worden gewassen en aangekleed. Bewoners en medewerkers ontbijten samen. De medicatie wordt gelijk met het ontbijt uitgedeeld.

De derde finalist is nog een project van het Radboudumc. Voor het welslagen van een darmonderzoek is goede voorlichting essentieel. Traditioneel worden patiënten met folders en een kort gesprek met verpleegkundige ingelicht. Het Radboudumc heeft de informatie digitaal, visueel en interactief gemaakt in hun Coloscopie Applicatie, zodat patiënten dit rustig thuis kunnen bekijken. Patiënten vullen na afloop nog een vragenlijst in. De gezondheidsvragen zijn gekoppeld aan noodzakelijke maatregelen om de patiënt optimaal voor te bereiden.

Jury

De jury van de Achmea Quality Award bestaat uit voorzitter Marjo Brouns, Kees de Jong, patiënt en bestuurslid ProstaatKankerStichting, Diana Delnoij, hoofd kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland, Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop van Zilveren Kruis en Henk Veeze, directeur Diabeter en winnaar van de award in 2014.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top