ACTUEEL

Europa's grootste e-health-event strijkt neer in Amsterdam

Het ministerie van VWS, de Europese Commissie en HIMSS Europe hebben de Beurs van Berlage in Amsterdam gekozen als plaats van handeling van de e-Health Week 2016. Daarmee is Nederland volgend jaar gastheer van het grootste e-Health evenement van Europa.

De e-Health Week 2016 wordt gehouden van  8 tot en met 10 juni en is onderdeel van het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Er worden in Amsterdam meer dan tweeduizend internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.

Stijgende vraag

De belangrijkste onderwerpen tijdens de e-Health Week zijn zelfmanagement, preventie, verbetering van medische uitkomsten en kosten beheersing.  "Digitale toepassingen geven mensen de mogelijkheid om hun gezondheid zelf te beheren”, zegt Paul Timmers, actief binnen Digitale Maatschappij, Vertrouwen en Veiligheid, DG Connect en Europese Commissie. “Tegelijkertijd maken ze de zorg efficiënter en beter, zo worden duplicaties vermeden en je gebruikt de beschikbare middelen efficiënter. Op die manier kunnen we de stijgende vraag van een vergrijzende samenleving het hoofd bieden."

Christina Roosen, vice-president HIMSS Europe, is enthousiast over Nederland als gastland. “Nederland is één van de meest gedigitaliseerde landen in de EU”, aldus Roosen. “In Nederland is ook een van de drie HIMSS EMRAM Stage 7-ziekenhuizen gevestigd en acht Stage 6 ziekenhuizen. Het is dus de ideale plek voor de Europese e-health gemeenschap om bijeen te komen. We hopen tijdens de e-Health Week diverse e-health leiders-van elke regio in Europa te mogen ontvangen en willen hen aanmoedigen om kennis met elkaar te delen om zo ons gezamenlijke doel te bereiken: de gezondheidszorg bevorderen met behulp van informatietechnologie.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top