ACTUEEL

Duits plan voor zorgverzekering vluchtelingen

Vluchtelingen krijgen in Duitsland mogelijk een zorgverzekeringpas waarmee ze bij acute pijn gratis medische hulp kunnen krijgen. Tijdschrift Der Spiegel meldde zaterdag dat de Duitse minister Hermann Gröhe van Volksgezondheid daar een wetsvoorstel voor heeft ingediend.

Als de wet er komt, worden zorgverzekeraars verplicht zorgpassen aan vluchtelingen te geven. Deelstaten en de kleinere regio's (Landkreise) kunnen met de verzekeraars onderhandelen over kosten. Net als in Nederland is in Duitsland een zorgverzekering verplicht.

Tegen

Het bestuur van de regeringspartij CDU/CSU heeft zich in september uitgesproken tegen een zorgpas voor vluchtelingen. Volgens de partij zorgt dat ervoor dat er meer mensen naar Duitsland komen.

Ook is er onvrede over een wet waarin is geregeld dat patiënten binnen vier weken moeten worden geholpen als dat medisch nodig is. De wet wordt in februari van kracht, maar Andreas Gassen van de Bondsvereniging voor Ziektekosten wil dat het wordt uitgesteld. Vanwege de vluchtelingenstroom hebben de artsen volgens Gassen "dringender dingen te doen". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top